De MeetMEES

Hebt u last van gezondheidsproblemen waarvan de arts geen oorzaak kan vinden? 

De kans is groot dat de straling in uw huis (en/of op uw werkplek) de veroorzaker is.

Geloof niet dat het “tussen de oren zit”. De gevolgen van straling zijn ten onrechte enorm onderschat en daardoor ook meestal verkeerd gediagnostiseerd. Vaak worden de klachten gelabeld als burn-out of stress.

Of misschien denkt u zelf al een relatie met straling gevonden te hebben?

Gelukkig kan straling gemeten worden. En wat nog belangrijker is, is dat er vaak best veel aan te doen is om de straling drastisch te verminderen. Volledig oplossen is meestal niet mogelijk. De MeetMEES kan voor u de straling meten en u informeren over de oplossingen.

Wat houdt de meting in?

De MeetMEES heeft gekozen voor een uniek concept. De MeetMEES vindt het belangrijk dat u snapt wat er is aan straling, wat er gemeten wordt en wat u kunt doen om het te verminderen.  De MeetMEES zal u dit tijdens het startersconsult uitleggen.

De metingen bestaan uit 3 delen:

 1. Voorbereiding: puur administratief
 2. Het startersconsult:
  1. Een korte uitleg over elektromagnetische straling.
  1. een uitgebreide meting gevolgd door een rapport met meetresultaten en adviezen.
 3. Vervolgconsulten: alleen indien gewenst.

De voorbereiding:

Om tijdens het startersconsult zo effectief mogelijk te kunnen werken, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Hierbij wordt de inzet gevraagd van zowel de klant als de MeetMEES.

 • De MeetMEES stuurt u een vragenlijst die u invult en aan de MeetMEES retourneert. U mag het elektronisch invullen of gewoon met pen en papier.
 • De MeetMEES doet onderzoek naar stralingsbronnen in de omgeving van uw woning op basis van uw adres.
 • De MeetMEES bereidt het consult voor op basis van het door u ingevulde vragenlijst.

Het startersconsult:

Tijdens het eerste consult start de MeetMEES met u een hele korte cursus straling te geven. Het is namelijk belangrijk dat u de verschillende soorten straling kent. Het is belangrijk dat u zich bewust wordt van de verschillende stralingsbronnen, zodat u ook na het consult wijze beslissingen kunt blijven nemen. Zo vindt de MeetMEES het belangrijk dat het verschil begrijpt tussen laagfrequent en hoogfrequent. Het is niet moeilijk, maar veel mensen weten dit niet.

Daarna lopen we samen door het huis en meten de straling. Daarbij richten we ons op de vertrekken waar men het meest verblijft, zoals de slaapkamer. Voor iemand die veel thuis werkt, is de plaats van het bureau belangrijker, terwijl voor een ander de bank bij de TV een belangrijke plaats kan zijn.

Tijdens de meting sporen we de nog aanwezige bronnen binnenshuis op en zetten deze uit. De meting is dan ook niet mogelijk als er nog personen thuiswerken die persé hun mobiele telefoon aan moeten hebben of wanneer kinderen tijdens de meting met hun tablet spelen.

Daarna wordt gekeken wat de invloed van buiten uw huis is en wat daar eventueel aan gedaan kan worden.

Afhankelijk van de resultaten krijgt u adviezen om de ergste straling te verminderen.

De MeetMEES geeft in principe alleen adviezen. Na het startersconsult is het verder aan u om maatregelen te treffen. Dit kunt u geheel in uw eigen tempo uitvoeren of uit laten voeren natuurlijk.

Rapport:

De MeetMEES geeft u tijdens het consult al zo veel adviezen, dat u ze waarschijnlijk niet allemaal kunt onthouden. De MeetMEES maakt z.s.m. een rapport met een opsomming van deze en andere adviezen. Uiteraard vindt u ook de meetresultaten in dit rapport.

Wanneer u de adviezen uit het rapport opvolgt, kan de straling enorm verminderen. Helaas zijn er grenzen aan wat u kunt doen en gevoelige mensen blijven vaak last houden. Toch is de vermindering van straling voor hen een grote opluchting.

Zolang de overheid liegt over de gevolgen van straling en een extreem hoge blootstellingslimiet hanteert, heeft het rapport helaas geen enkele juridische waarde.

Vervolgconsult:

Door het nemen van maatregelen, het kopen van nieuwe apparatuur of verandering van invloeden van buiten kan er later misschien opnieuw behoefte zijn aan een nieuwe meting met de bijbehorende adviezen. Omdat er voor een vervolgconsult minder voorbereidingen nodig zijn en ook de meting gerichter kan zijn, zullen de kosten hiervoor minder zijn.

Zie het vervolgconsult als een evaluatie van wat er gedaan is en wat de resultaten daarvan zijn. Nog even de puntjes op de “i” zetten. Indien nodig wordt gekeken welke vervolgstappen er nog mogelijk zijn.

Tijdens het vervolgconsult hebt u ook de gelegenheid vragen te stellen, want die zijn na het eerste consult vast bij u ontstaan.

U bepaalt zelf of u een vervolgconsult wil en wanneer u deze wil inplannen, maar graag wel voor 2031, want dan wil de MeetMEES met pensioen.

Na het vervolgconsult volgt geen rapport.

Adviezen:

De MeetMEES noemt in haar rapport vele adviezen. Maar is het dan ook nodig om deze allemaal uit te voeren? De MeetMEES adviseert u welke maatregelen voor u het belangrijkste zijn. Het is verstandig om te beginnen met de oplossingen die weinig of niets kosten. Pas wanneer dit niet voldoende is, kunt u de andere opties proberen. Toch zet de MeetMEES wel al direct vrijwel alle mogelijke stappen in het rapport, zodat u niet verplicht wordt steeds nieuwe vervolgconsulten te plannen.

De MeetMEES doet eerst een startersconsult en daarna bepaalt u zelf hoe vaak u de MeetMEES nog terug laat komen voor een vervolgconsult. Maar als het een beetje mee zit, zijn de vervolgconsulten misschien helemaal niet nodig.

Maatwerkconsult:

Maar misschien wilt u helemaal geen standaardmeting. Misschien hebt u specifieke wensen. Een meting in een caravan van 2 meter bij 2 meter kan toch geen €200,- kosten. En ook de meting op de bouwgrond waar u overweegt uw woning te bouwen is een wezenlijk andere meting. Voor dit soort gevallen maken we gewoon een maatwerk-meting met een maatwerk-prijs.

Vragen stellen.

De straling is best een ingewikkeld verhaal. En ga dan maar eens op internet zoeken. Ppfff, dan ben je zo uren bezig en heb je nog je antwoord niet. Maar gelukkig kunnen veel vragen ook telefonisch of via de mail beantwoord worden.

Kosten

Het liefst zou ik iedereen gratis willen helpen, maar helaas kan dat niet. Omdat de straling in mijn eigen huis sommige momenten zo hoog is, zoek ik regelmatig plekken om even bij te tanken/ te genezen. Speciaal daarvoor heb ik een camper aangeschaft, enkel en alleen om te vluchten en te herstellen. Maar de overheid ziet dat als vermogen en daardoor heb ik geen recht op welke uitkering of tegemoetkoming dan ook.

En dus ben ik genoodzaakt om geld te vragen voor mijn metingen en adviezen, maar ik doe het vooral om u te helpen en de gevaren van straling bekender te maken.

Kosten 
  
Consulten 
  
Startersconsult (incl. voorbereiding)€200,-
Vervolgconsult€100,- per consult
MaatwerkconsultMaatwerkprijs
  
Reiskosten€0,30/km
  
Telefonisch consult 
  
voor mensen die het startersconsult al hebben gehad: 
1e gesprek korter dan 30 minuten:Gratis  
Vervolggesprek of 1e gesprek langer dan 30 minuten€ 30,-
  
Voor mensen die geen startersconsult hebben gehad: 
1e gesprek korter dan 10 minuten:  Gratis  
Gesprekken 10 tot 30 minuten:  €15,-
Gesprekken langer dan 30 minuten:  €30,-
  

De MeetMEES behoud zich het recht bij sommige mensen minder te berekenen.

Kortingen

De MeetMEES kent diverse kortingen. Kijk hier voor de verschillende kortingen. In tegenstelling tot andere bedrijven, mag u bij de MeetMEES de kortingen wel bij elkaar optellen.

Afzeggen

Afzeggen kan gebeuren. Dat geldt zowel voor u als voor de MeetMEES. Maar het is goed om daar vooraf afspraken over te maken.

Laten we beginnen bij afzegging door de MeetMEES zelf, want ja die is regelmatig ziek van de straling. Als u een afspraak heeft en de MeetMEES zegt minder dan 24 uur van te voren de afspraak af, dan krijgt u zodra de afspraak alsnog plaatsvindt een korting van 10%. Had u al recht op bijv. 10% wappiekorting, krijgt u dus in totaal 20% korting. Zie ook kortingen.

Als u uw startersconsult helemaal annuleert, zal de MeetMEES kosten in rekening brengen voor het voorwerk dat al gedaan is.

Wanneer een consult wordt afgezegd op het moment dat de MeetMEES al van huis vertrokken is, zullen ook de reiskosten in rekening worden gebracht. Hou er rekening mee dat de MeetMEES vaak al de avond van te voren naar uw omgeving vertrekt en niet mobiel bereikbaar is.

En dan nog dit:

 • Na de meting ontvangt u een rekening. U kunt deze direct voldoen in contanten of daarna betalen via de bank.
 • Omdat de MeetMEES zelf geen mobieltje heeft, kan de MeetMEES u geen tikkie sturen.
 • Zodra u de opdracht hebt gegeven, start de MeetMEES met vooronderzoek. Wanneer u zich daarna terugtrekt, zal de MeetMEES u toch een rekening sturen voor de gedane arbeid.
 • Een meting van elektromagnetische velden is een elektrotechnische meting en heeft dus niets zweverigs. De MeetMEES heeft absoluut geen verstand van wateraders, aardstralen of wichelroedelopen.

Meer ondersteuning nodig?

Omdat de MeetMEES zelf ook door de straling in financiële problemen is gekomen, staat de MeetMEES ook open voor andere betaalde klussen, zoals andere vormen van ondersteuning waarvoor kennis van straling noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de screening van de brief die u aan de gemeente wil sturen, het stralingsarm maken van uw kantoor of een voorlichtingsavond voor uw vrienden.

Contact

Omdat ik zelf ook heel veel last heb van straling, heb ik geen mobiele telefoon….. en dat gaat eigenlijk best goed. Stuur daarom een mail aan volgende mailadres als u mij wilt bereiken: meetmees@creamees.nl .

De antenne op de mast was nog maar net in dienst. Na grondige inspectie is de ooievaar toch weer vertrokken.